De wereld van Rob

De wereld van Rob

De voor en nadelen van telewerken

ZakelijkPosted by Rob Tue, January 08, 2013 15:06:20

Telewerken, ook wel thuiswerken genoemd, betekent eigenlijk het flexibel maken van je werk naar plaats en tijd. Ofwel werken waar en wanneer het kan. Flexibiliteit dus! Dit klinkt natuurlijk erg positief en thuiswerken lijkt voor velen ook ideaal, maar helaas zijn er niet alleen maar voordelen aan thuiswerken. Het werken voor een bedrijf vanuit huis is alleen mogelijk wanneer de werkgever zijn/haar werknemers helemaal vertrouwt. De werknemers die telewerken hebben erg veel discipline nodig en het wordt moeilijker om werk en privé gescheiden te houden.

Zoals gezegd is telewerken het flexibel maken van werk naar plaats en tijd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van informatie - en communicatietechnologie. Het maakt dus niet uit waar en wanneer je werkt, want met je mobiele device, laptop en telefoon kun je iedereen bereiken en ben je overal bereikbaar. Telewerken is echter niet geschikt voor alle beroepen, maar omdat er veel mensen zijn die dagelijks bezig zijn met werkzaamheden achter de computer kan telewerken als een belangrijke ontwikkeling gezien worden. Ook voor beroepen waarbij veelvuldig de telefoon wordt gebruikt, (bijvoorbeeld telesales agenten, enquêteurs, et cetera) is telewerken erg geschikt.

Telewerken is eigenlijk in de jaren ‘80 en vooral in de jaren ‘90 en men had hier toen erg hoge verwachtingen van. Er werd verwacht dat telewerken zou kunnen zorgen voor een revolutie binnen bedrijven. Zo kan een bedrijf overstappen naar gedeelde werkplekken waardoor de kantoorruimte af zal nemen. Met het verminderen van de kantoorruimte verminderen ook de energiekosten, de verwarmingskosten, de reiskosten, de verzekeringskosten, et cetera.

Onderzoek heeft uitgewezen dat iemand die één dag in de week thuis werkt de werkgever ongeveer €2.300 per jaar bespaart. Aantrekkelijke besparingen voor werkgevers dus en een werknemer krijgt de flexibiliteit die hij of zij verlangt.

Om het telewerken een succes te laten worden, moet de manager veel vertrouwen hebben in de medewerkers. Eén van de moeilijkheden van telewerken is dat niet iedereen er geschikt voor is. Ook wordt er wel eens getwijfeld aan de productiviteit van de werknemer tijdens het telewerken. De Arbowet heeft bepaalde regels over telewerken opgesteld waar de werknemer en de werkgever zich aan moeten houden. Telewerken aan de keukentafel is dus niet echt handig. Je zult dus een werkplek moeten inrichten waar je rustig en ongestoord aan kunt zitten.

Veel werknemers zouden graag vanuit huis werken en aan telewerken zitten voor zowel de werkgever als de werknemer diverse voordelen. Een aantal voordelen van thuiswerken zijn:
· minder reistijd en dus minder reiskosten, dus ook minder vervuiling!
· meer flexibiliteit
· besparing op kantoorruimte en de kosten van kantoorruimte
· betere aansluiting op de privé-situatie
· verhoging van de motivatie
· rustige werkruimte, geen collega’s die je storen
· grote zelfstandigheid
· vermindering van het verzuim en als je een beetje ziekjes bent steek je niemand op kantoor aan

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van thuiswerken:
· minder betrokkenheid
· minder contact met collega’s
· de werknemer moet ruimte beschikbaar stellen en hebben om te werken
· er is veel zelfdiscipline voor nodig
· een kantoor biedt vaak meer structuur en regelmaat
· de werkgever kan de werknemer niet altijd controleren (zorg dat je bereikbaar bent!)
· bij problemen met de computer of de verbinding kan er niet gewerkt worden
· onduidelijkheid over werktijden
· werk en privé moeilijk gescheiden kunnen houden

In veel gevallen wordt gekozen voor een combinatie van telewerken en op kantoor werken. Denk hierbij aan één of twee dagen per week thuis werken of bijvoorbeeld eerst thuis de email checken en dan, na de files, naar kantoor komen.

Ga je telewerken of wilt je je werknemers de mogelijkheid geven om thuis te werken, maak dan in ieder geval goede afspraken en kom deze ook na. Dit voorkomt een hoop onduidelijkheid.

Thuiswerken kan dus een goede oplossing zijn, maar dit hangt erg van de omstandigheden af. Het kan alleen goed gaan wanneer zowel de werknemers als de werkgevers er helemaal achter staan.

  • Comments(0)//blog.rentenaar.eu/#post13